Laks med blomkålmos

LaksBlomk

  • 1 stykke laks, fra fiskedisken eller kjøp fryst og tin den
  • smør eller olje til steking
  • 1/2 blomkål
  • 1 dl melk (lett eller hel)
  • 1 ss smør
  • 1 ss sitronsaft og/eller soyasaus
  • salt, pepper
  • ev. litt grønn salat
Stek laksen i smør eller olje, mens du krydrer den med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet dersom du skal bruke soyasaus. Hell sitronsaft og/eller soyasaus over når fisken er ferdigstekt. Skjær blomkålen i biter, og damp den i melken, under lokk, til den er mør. Kjør blomkålen, melken og 1 ss smør med en stavmikser til det er jevnt. Smak til med salt og pepper.
Server laks, stekesjyen og blomkålmos med en enkel grønn salat eller bare noen ruccolablader.
Reklamer

En tanke om “Laks med blomkålmos

  1. Tilbaketråkk: Finalister i Smak for Alle utfordringen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s