Pasta med pesto

pesto
  • 3 ss pinjekjerner
  • 1/2 potte basilikum
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 gr parmesan
  • 0,2 dl olivenolje
  • 2 ss vann
  • salt, pepper
  • spaghetti eller annen pasta, til en person
Kok spaghettien etter anvisning på pakken. Imens heller du pinjekjernene i en tørr, varm stekepanne, og rister dem til de begynner å få litt farge. Pass på at de ikke blir brent. Ha pinjekjernene, basilikum, hvitløk, parmesan, olje og vann i en blender e.l., og kjør til du har til en jevn saus. Smak til med salt og pepper. Bland pasta og pesto.

 

Har du pesto til overs, legg den i tett boks og den kan oppbevares i kjøleskapet i mange dager.
Dette kan spises som det er, eller sammen med f.eks en stekt kyllingfilet, reker fra boks eller noen halve, saltede og peprede tomater du baker på 200 grader i ovnen i en halvtimes tid.

 

PS: det er ikke vann i en tradisjonell pesto, men jeg bruker det for å redusere fettmengden litt. Du kan erstatte det med olivenolje om du vil.

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s