Kylling i sennepskrem

Sennepskylling

  • 1 kyllingbryst, i terninger
  • 1 ts smør eller matolje
  • 1/2 løk, grovhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket (kan sløyfes)
  • 1/2 dl hvitvin (eller eplemost, eller vann med noen dråper sitronsaft i)
  • 1/2 dl lettfløte
  • sennep etter smak, f.eks 1/2 ts dijonsennep
  • litt estragon eller annen fersk urt, om du har
  • salt, pepper
  • ris og grønnsaker/salat til servering

Brun kyllingbitene i smør/olje på sterk varme. Legg dem til side når de har fin farge. Ha løk og hvitløk i samme stekepanne, senk varmen og stek i et par minutter. Hell oppi vinen og la den boblekoke til den begynner å bli sirupsaktig. Tilsett fløte og sennep samt kyllingbitene, og kok til kyllingen er gjennomkokt, det tar ikke mange minuttene. Smak til med urt, salt og pepper.

Spis dette sammen med hva du vil, jeg synes ris er passer bra.

Tips: bruker du vanlig fløte, blir sausen tykkere. Vil du bruke lettfløte og samtidig få en tykk saus, tilsett litt maizenajevner.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s