Rødbetesalat og kyllingfilet

RødbetKylling

  • 1 kyllingbryst
  • 1 ts smør eller matolje til steking
  • 1 ss pinjekjerner (kan sløyfes)
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1/2 – 1 hvitløkfedd, most el. mortret
  • 2-3 ss dill eller persille, finhakket
  • 1 – 2 rødbeter (kjøp gjerne ferdigkokt/sous vide)
  • ev. noen paprikaringer eller annet grøntfor
  • salt, pepper

Salte og pepre kyllingen og brun den i stekepanne til den er gjennomstekt. La ev. pinjekjernene steke med det siste minuttet.

Bland en dressing av yoghurt, hvitløk og urten, og smak til med salt og pepper.

Om du ikke har ferdigkokt rødbete, kok den som om den var en potet og skrell den. Skjær rødbeten i terninger, avkjøl den litt og bland med yoghurtdressingen.

Spis dette sammen med noe grønt, om du vil.

Tips: del kyllingfilet i terninger før du steker den, da går det mye raskere. Eller bruk stekeovnen og et termometer, så passer kyllingen (og pinjekjernene) seg selv, men blir garantert ikke tørrstekt:  Brun fileten raskt i panna, legg den på et ildfast fat og stikk termometeret i den tykkeste delen. Stek ved 200 grader. Når termometeret viser 70-72 grd er kjøttet ferdigstekt.

Tips: erstatt kyllingen med stekt, hvit fisk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s