Bakt blomkål, spinat og sopp

Blomkålbake

  • 200 gr blomkål, i små biter
  • 100 gr fersk spinat, bruk babyspinat eller kutt vanlig spinat i biter
  • 150 gr sopp (jeg har brukt aromasopp her), delt i biter
  • 1 fedd hvitløk, most eller mortret (kan sløyfes)
  • 1 ss matolje
  • 1 ss soyasaus
  • 3 ss hvitvin eller vann
  • 1 fersk mozzarella, i skiver, eller en god neve reven gulost eller parmesan

Sett ovnen på 220 grader

Ha blomkål, spinat og sopp i et ildfast fat. (Det ser ut som en diger porsjon, men den krymper mye under bakingen.) Pisk sammen hvitløk, olje, soyasaus og vin/vann, hell det over grønnsakene og bland godt. Dekk fatet med lokk eller aluminiumsfolie.

Bak i 15 minutter. Ta ut formen, fjern lokk/folie, og rør i fatet. Legg osten på toppen. Bak videre, uten lokk/folie i 15 minutter til.

Tips: Jeg spiser dette uten noe til, men med fisk eller kjøtt ved siden av holder oppskriften til to.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s