Bakt søtpotet med nykål og pølse

Søtpotet

  • ca 300 gr søtpotet, skåret til ca 1 cm-tykke halvmåner
  • 1 ss matolje
  • 1- 2 skalker nykål, mengde etter lyst og smak
  • 2-3 pølser
  • salt, pepper

Sett ovnen på 220 grader (varmluft 210 grader) og plasser en langpanne på nederste rille, den skal fange opp stekefett.

Bland søtpoteten godt med olje, salt og pepper. Legg halvmånene på en stekerist som står over kjøkkenvasken e.l. Stek halvmånene på risten i ca 25 min, midt i ovnen. Pass på mot slutten så de ikke blir brent.

Når det er 10-15 minutter igjen av steketiden, pensler du pølsene med litt olje og legger dem på risten. Kok nykål i saltet vann i et par minutter. Hell av vannet og legg alt på en tallerken.

Tips: Litt smeltet meierismør over nykålen, samt noen tak med pepperkverna, er aldri feil. Og jeg vil ha sennep til pølsene.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s