Svinefilet i rødvin- og koriandersaus

image

Denne retten er en forenklet variant av en kypriotisk kjøttgryte, og veldig, veldig god!

  • 150 – 200 gr svineindrefilet, i skiver
  • 1 velfylt ts hvetemel
  • salt, pepper
  • 2 ss smør eller matolje
  • 1/2 rødløk, i tynne skiver
  • 1 dl rødvin
  • frisk koriander, etter smak

Ha svinekjøttet samt mel, salt og pepper i en plastpose. Knyt igjen og rist til kjøttet er dekket av melet. Varm smør/olje i en panne eller gryte, og når det er skikkelig varmt, hell oppi innholdet av posen. Brun kjøttet godt, det tar bare noen få minutter, og ta det opp. Legg løken i stekepannen og brun den også. Hell vinen i pannen, pisk godt og kok i ca 5 minutter. Skru ned varmen, tilsett svinekjøttet og kok det i ca et minutt sammen med mesteparten av korianderen. Pynt med resten av korianderen ved servering.

Her får svineretten besøk av kokte, små nypoteter og smørdampede aspargesbønner.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s