I ekspressfart: Pizzabunner

image Pizzadeig kan du jo både lage selv og kjøpe ferdig. Og kjøper du ferdiglaget trenger det ikke stå «pizzabunn» på pakken, du kan også bruke potetlefser, tortillaer, pitabrød, polarbrød… Rett som det er bruker jeg ferdigkjøpte pitabrød til pizzabunn. Likevel, den bunnen du lager selv blir best, synes jeg. Jeg skal ikke påstå at det er hurtigmat. Men selve arbeidsperioden er ikke lang (og mens deigen hever kan du jo gjøre noe annet), og baker du flere bunner om gangen, slik jeg gjør her, har du gode pizzabunner i fryseren i lang tid framover. Billig blir det også. Du trenger:

  • 25 gr fersk gjær, smuldret
  • 2,5 dl lunkent vann (ca 37 grd)
  • 1 ss matolje
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl sammalt rug eller hvete (kan erstattes av vanlig hvetemel)
  • ca 5 dl hvetemel
  • litt mer hvetemel til utbaking

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt, det sammalte melet og mesteparten av hvetemelet, og elt til du har en jevn deig som akkurat slipper bakebollen. Tilsett mer hvetemel om det trengs. Elt deigen i ca fem minutter, og sett den tildekket og lunt i ca tre kvarter. Kjevle ut 4-5 tynne bunner (om du lager porsjonspizzaer). Legg dem på bakepapir og la dem heve i ca en halvtime. Legg to – tre forsiktig oppå hverandre med papiret i mellom, og pakk dem inn i plastposer eller al-folie. Frys dem, og legg dem gjerne i samme pose når de er gjennomfryste. De trenger ikke tine før du lager pizza.

Tips: Topping kan være kyllingbolognese, eller bruk denne tomatsausen og hiv oppå grønnsaker, spekepølse, skinke eller hva du vil. Pluss masse ost, selvsagt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s