Kikertsalat med tunfisk

Kikertsalat1

Her har jeg brukt tunfisk, men rester av kokt, bakt eller stekt fisk er også flott. Kikertene gjør salaten både velsmakende og mettende. Dette er en stor porsjon, men restene er så gode til lunsj neste dag.

  • 150 gram hermetiske kikerter (uten lake)
  • 1 tomat, i biter
  • 1 neve salatblader, i biter (jeg har brukt salatmix fra pose)
  • ca 1/4 rødløk, i tynne strimler
  • 1 boks tunfisk
  • noen oliven, i skiver (kan sløyfes)
  • Dressing:
  • 1 dl yoghurt, helst gresk type
  • 1/2 hvitløkfedd, presset eller mortret
  • 2 ss finhakket, frisk urt, jeg har brukt dill, men basilikum, persille eller koriander passer også bra
  • salt, pepper

Bland kikerter, tomat, rucola, rødløk og tunfisk (uten lake) samt oliven, om du bruker det, i en bolle. Bland dressingen i en annen, og rør alt sammen. Kan det bli enklere?

TIPS: Synes du rå løk er for sterkt, kan du legge løkstrimlene i isvann i 5-10 minutter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s