Røykelaks- og pastagryte

Laksepasta

  • pasta til 1 (80-100 gram)
  • 1 ts matolje eller smør
  • 1/2 liten løk, hakket (ev. litt purreløk)
  • 100 – 150 gram røykelaks, flak den opp m to gafler
  • 0,75 dl kremfløte
  • 1 ss kapers
  • 1-2 ts sitronsaft
  • salt, pepper
  • ev litt av kokevannet fra pastaen
  • mandelflak eller pinjenøtter (hvis du gidder)
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Varm olje eller smør i en gryte, og stek løken til den er myk og begynner å få farge. Ha i laks, fløte og kapers og kok i ca ett minutt. Ta sausen av plata og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Synes du sausen blir for tykk kan du røre inn litt av kokevannet til pastaen. Bland saus og pasta lett sammen.
Jeg har også ristet noen mandelflak i en panne og drysset over, men det gjør du som du vil med.
Tips: dette er mektig mat, så spis det gjerne sammen med en frisk, grønn salat.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s