Kyllingkarbonader med potetstuing

Kyllingkarbonader

  • 2 poteter, skrelt og skåret i terninger
  • 2 dl melk
  • 1 ss maizena/maismel
  • 1 ts smør eller margarin
  • 200 gr kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 0,25 dl griljermel/strøbrød
  • 1/2 – 1 hvitløkfedd, presset eller mortret, eller 4-5 cm finhakket purre (eller begge deler)
  • 1/2 ts tørket oregano eller timian
  • salt, pepper
  • matolje, smør eller margarin til steking

Kok potetene myke i saltet vann. Ha melk, maizena og smør i en gryte og kok opp mens du pisker innimellom. Når sausen tykner tilsetter du de kokte potetterningene og smaker til med salt og pepper.

Bland kyllingkjøtt, egg, griljermel, hvitløk/purre, urt, salt og pepper. Form to flate kaker som du steker til de akkurat er gjennomstekte, dvs at kjøttet går fra rosa til hvitt.

Spis det ev. med en enkel salat.

Tips: erstatt en av potetene med 1-2 gulrøtter du har skåret i biter.

Tips: lag strøbrød selv ved å legge tynt oppskårne brødskiver på kjøkkenbenken eller i stekeovn på svak varme. Når skivene er helt tørre maler du dem opp du dem i en food processor e.l. Strøbrødet kan oppbevares lenge på tett glass.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s