Pasta puttanesca

Puttanesca

Jada, det skal ansjos i sausen, men den smaker ikke fisk av den grunn, om du er redd for det. Ansjosen gir bare sausen en deilig dybde og saltsmak.

  • pasta til én
  • 1 ss olivenolje
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 5 – 6 ansjosfileter
  • 1 boks hermetiske tomater.
  • 1 ss kapers (kan sløyfes)
  • ca 10 oliven, i skiver
  • litt cayennepepper eller chilikrydder, etter smak
  • pepper og kanskje salt og sukker
  • persille eller basilikum, til pynt (kan sløyfes)
  • reven parmesan til servering

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Varm oljen i en gryte og stek løken til den er blank og myk, Tilsett hvitløken og ansjonsen og la det steke med til ansjosen liksom smelter. Ha oppi tomatene med kajenne/chili, og småkok uten lokk i fem – ti minutter.

Tilsett kapers og oliven, og smak til med pepper. Salte om det trengs, tilsett et lite sukkerdryss om sausen er veldig syrlig. Bland med avrent pasta, dryss over urt og ost.

 TIPS: Oppskriften gir nok saus til to porsjoner. Er dere ikke to som skal spise, oppbevar resten i tett boks i kjøleskapet i opptil tre – fire dager. Eller kok sausen litt lengre, slik at den blir tykkere, og du har en super pizzasaus.

TIPS: Er du ansjoselsker kan du spise dette med ekstra ansjoser som du hakker og blander inn i sausen når den er ferdigkokt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s