Fårikål i slow cooker

Fårikål

Oppskriften er til to, men fårikål er minst like god dagen etter den er kokt. Bare varm den forsiktig i en gryte på komfyren eller i stekeovnen.

  • 1/2 kg fårikålkjøtt, f.eks bog eller bryst, skåret i biter (mer om du bruker kjøtt med ben)
  • 1/2 lite kålhode, skåret i smale båter
  • 1 ts hvetemel
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts eller 1/2 terning smuldret kjøttbuljong
  • 1 ts tørket, støtt timian (jeg liker det i fårikål, sløyf det om du vil)
  • salt og pepper (bruk hele pepperkorn om du har, 5-10 stk)

Legg kjøtt og kål i slow cooker’en. Rist sammen mel, vann, buljong, salt og pepper i et syltetøyglass e.l., og hell det over kjøttet. Sett på lokk og kok på lav varme («low») i ca 8 timer.

Tips: kokte poteter er standard tilbehør. Der blir best om du koker dem på vanlig vis, men du kan selvsagt også  koke dem sammen med fårikålen: Bruk 4 poteter skrelt og skåret i biter og legg dem i beholderen sammen med kjøtt og kål.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s