Fiskegrateng med blomkål

image

Her er en enkel og sunn fiskegrateng hvor blomkål erstatter makaronien.

  • 2,5 dl melk
  • 1 toppet ts maizena
  • 1 eggeplomme
  • 50 gram revet gulost, f.eks parmesan eller cheddar
  • 2-3 ss frisk persille, dill eller gressløk (kan sløyfes)
  • 150 – 200 gr blomkål
  • 150 – 200 gr fiskefilet
  • litt strøbrød og/eller revet ost til gratinering
  • salt, pepper

Kok opp melken på middels varme mens du pisker inn maizenaen og eggeplommen. Når det tykner tar du sausen av platen og rører inn osten og urten. La sausen hvile mens du river blomkålen grovt i kjøkkenmaskinen og skjærer fisken i biter. Vend inn blomkål og fisk i sausen, og smak til med salt og pepper. Ha i ildfast fat og dryss over ost eller strøbrød. Stek v 200 gr i ca 40 min, midt i ovnen.

Tips: eggehviten du har til overs kan du stivpiske og vende inn i røren før steking. Det betyr ikke noe for smaken, men gratengen blir luftigere.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..