Slow cooker-saus av friske tomater

P1050879

Verdens beste tomatsaus?

  • 800 gram – 1 kilo godt modne tomater
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 2-3 hvitløkfedd, finhakkede
  • 0,5 dl extra virgin olivenolje, eller en annen olje
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum, timian eller selleriblader
  • 1 ts paprikakrydder, hot paprika eller 1/2 ts chilipulver (kan sløyfes)
  • 1 ts allehånde (kan sløyfes)
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt eller 2 ts soyasaus
  • litt pepper

Del tomatene i båter og fjern frøene. Bland med resten i slow cookeren. Kok på high i minst 5 timer eller på low i minst 7. Sausen blir bedre det lengre den koker. Mos sausen, grovt eller fint, i en blender eller med en stavmikser, og smak om det trengs mer salt, pepper eller sukker.

Dette blir det mange porsjoner av. Sausen kan fryses, eller oppbevares minst en uke i tett boks i kjøleskapet.

Her er den servert oppå makaroni som er blandet med hakket ruccola og reven parmesanost. Sausen kan også brukes på pizza.

Tips: Hvis du har en parmesanosteskorpe, la den koke med i slow cookeren, det gir ekstra god smak.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s