Pastasalat med stekt haloumiost

P1060760

Haloumi er en gresk-kypriotisk ost som selges bl.a. på Meny. Her får den følge av en pastarest og blir en deilig middagssalat. Osten må spises nystekt, ellers blir den gummiaktig og seig. 

  • 1 haloumi (200 – 250 gram)
  • 4 ss oliven- eller solsikkeolje til steking
  • ca 1 neve småpasta, kokt
  • 1 diger eller to mindre tomater, i biter
  • 1-2 ss kapers (skyll dem om de er veldig salte), du kan også bruke oliven
  • Dressing:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts sitronsaft eller hvitvinseddik
  • pepper

Skyll osten, skjær den i 5-6 skiver, og stek dem på middels varme i en liten stekepanne, til de får fin farge på begge sider.

Fordel pasta og tomat på en tallerken. Pisk sammen alt til dressingen og ringle den over. Legg på osten og dryss kapers på toppen.

Tips: Noen strimlede salatblader i salaten er også godt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s