Blomkålsuppe med cheddar

P1070015

Dette er en diger porsjon. Suppa klarer seg minst to dager i kjøleskapet, og kan fryses ned.

  • 1 ss smør eller matolje
  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 liten potet, skrelt og kuttet i små terninger
  • 1/2 blomkålhode, i små biter
  • 5 dl lettmelk
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 50 gram revet cheddarost pluss ev. litt til pynt
  • et lite dryss svart pepper eller cilipepper

Varm opp smør eller olje i en gryte, og fres løken til den er blank. Tilsett potet, blomkål, melk og buljong, og småkok til grønnsakene er helt myke, ca 15 minutter. Kjør suppa til en jevn konsistens med stavmikser eller i en blender. Tilsett osten og varm opp til den smelter. Spis med ostepynt og pepperdryss.

Tips: litt sprøstekt bacon oppå suppa er ekstra godt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s