Pasta med sopp og tomat

P1020221

  • pasta til én
  • 1 ss smør eller matolje
  • 1/2 liten løk eller 1-2 sjalottløk, i tynne strimler
  • 100 gram sopp, i biter (jeg brukte østerssopp)
  • 1 fedd hvitløk, most (kan sløyfes)
  • 1 tomat, i biter
  • 1/2 dl hvitvin, eller 1/2 dl vann med 1 ts sitronsaft oppi
  • pepper eller chilikrydder samt salt eller soyasaus
  • noen basilikumblader, om du har

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Varm oljen i en stekepanne, og fres løken og soppen til de får litt farge. Tilsett hvitløk og tomat og fres det i et par minutter. Hell i vin eller vann+sitronsaft, og la det koke til vinen er nesten innkokt. Smak til med pepper eller chili og salt eller soyasaus. Riv opp basilikum og dryss over retten.

Tips: litt revet parmesan til dette er også midt i blinken.

Tips: har du rester av kyllingkjøtt er det godt til denne retten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s