Portugisisk torskerett

image

En deilig torskemiddag fra Algarve.

  • ca 150 gram blomkål, i små buketter
  • ca 200 gram torskefilet
  • 1 liten, halv løk, småhakket
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • 0,75 dl hvitvin
  • 1 ss olivenolje
  • chilipepper, pepper, salt
  • ev. litt finhakket persille
  • til servering: kokte poteter og/eller gulrøtter

Sett stekeovnen på 200 grd. Kok blomkålen i tre-fire minutter i saltet vann. Legg torsken i et lite, ildfast fat. Bland løk, hvitløk, hvitvin, olje og krydder, og hell dette over og under fisken. Bak fisken i ca 20 minutter, la blomkålen bake med de siste 5. Legg fisken og sjyen på en tallerken med kokt potet og/eller gulrøtter. Dryss over litt persille om du har.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s