Svinefilet med blåostgrateng

 

IMG_3498

  • ca 150 gr svinefilet
  • 1 ts smør eller matolje
  • 200 – 250 gram grønnsaker, her har jeg brukt grønne bønner, potet i skiver, løk skåret i båter, samt cherrytomater delt i to
  • 1 dl matfløte eller creme fraiche
  • 25 gram blåmuggost, most
  • salt, pepper

Sett stekeovnen på 200 grader. Brun svinefileten raskt i matfettet, mens du salter og peperer den. Kok potet og løk i lettsaltet vann i fem minutter. Ha de avrente grønnsakene i et ildfast fat sammen med bønnene og tomatene. I et annet ildfast fat legger du svinefileten. I stekepannen du brukte til kjøttet, heller du i fløten og osten, og varmer det opp til osten smelter. Smak til med salt og pepper, og hell over grønnsakene.

La grønnsakene bake i 25 minutter, svinefileten slik du vil ha den, jeg bakte den i 20 minutt. La den ligge å hvile mens grønnsakene baker ferdig, skjær den opp like før du skal spise.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s