Hvitløksbakt fisk og rosenkål

image

Den skal stå en stund i ovnen, men arbeidstiden er på bare noen få minutter, og resultatet er deilig middag.

  • 2 hvitløkfedd, knust eller mortret
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 2,5-3 dl fersk rosenkål, renset og delt i to
  • 0,3 dl hvitvin
  • ca 250 gram fisk, f.eks laks eller skrei
  • et par sitron- eller limedråper, eller noen dråper sitronsaft fra flaske
  • salt, pepper

Sett ovnen på 225 gader. Bland hvitløken med olje, oregano, salt og pepper. Bland halvparten av oljemiksen med rosenkål, og hell dem i et ildfast fat. Stek dette i ett kvarter. Bland resten av oljemiksen med hvitvin.

Ta rosenkålen ut av ovnen, rør i den, og legg fisken på toppen. Drypp over olje/vinmiksen, og stek videre i ca ti minutt, eller til fisken er gjennomstekt. Server med et drypp av sitron eller lime. Du kan eventuelt også ha brød (jeg har brukt focaccia), ris eller poteter til retten.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s