Hjemmelagede fiskekaker

image

Bruk gjerne fryst torsk som du tiner over natten i kjøleskapet. Det er viktig at ingrediensene er kalde når du lager dette.

  • 250 gram torskefilet, i biter
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • ca 1,5 dl melk
  • en knivspiss muskat, et lite pepperdryss
  • ev litt finsnittet gressløk, persille, basilikum eller timian
  • litt smør til steking

Ha fisken i foodprocessor sammen med saltet og potetmelet, og kjør til det er seigt. Mens maskinen går, hell i melken, litt etter litt. Ikke bruk all melken hvis det virker veldig vått. Tilsett muskat og pepper og elt det inn, rør inn urten helt til slutt. Form fiskekaker som du steker i smør til de får fin farge. Her skal de spises sammen med kålstuing og kokt gulrot.

Tips: Lag gjerne dobbel porsjon farse, og form den andre halvparten til fiskeboller. Kok dem i ca ti minutter i vann med fiskebuljong.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s