Brennende kjærlighet

p1150158

Brændende kærlighed er en dansk rett. Vanligvis brukes bacon, men her har jeg laget den med pølser.

  • 2 poteter, skrelt og skåret i biter
  • ev. 1 hvitløkfedd, i tynne skiver
  • 0,75 dl melk
  • pølse, etter smak (eller bruk bacon), skåret i biter
  • 1/2 løk, i tynne ringer
  • 1 ss smør eller matolje
  • rødbeter (jeg har brukt ferdigkjøpt sous-vide-rødbete)
  • salt, pepper, muskatnøtt

Kok potetbitene, samt hvitløken om du bruker det, i saltet vann til potetene er myke. Hell av vannet og sett gryten tilbake på platen. Hell i melken og varm opp mens du moser det med en potetstamper eller med stavmixer. Smak til med muskat, salt og pepper. Stek pølse og løk i smør/olje til det brunes. Legg alt på en tallerken sammen med oppskåren rødbete.

Tips: erstatt rødbeten med finsnittet purre.

Tips: for en sunnere variant, erstatt potetmosen med bønnemos.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s