Fisk med spekeskinke og gulrotpuré

Gulrotpure

  • ca 200 gram fersk (eller opptint) fiskefilet, hvit eller rød
  • 2 – 4 skiver spekeskinke eller salami
  • 1 ts smør
  • 2 velvoksne gulrøtter, skrelt og skåret i skiver
  • 1 liten potet, skrelt og skåret i terninger
  • 1/2 hakket hvitløksbåt (kan sløyfes)
  • 0,3 dl vann
  • 1 ss fløte eller creme fraiche (lett eller vanlig)
  • 1 neve frosne, grønne erter (kan sløyfes)
  • salt, pepper

Krydre fisken lett med bittelitt salt og pepper og legg på spekeskinke. Legg den i et ildfast fat du har smurt med smør, og bak, nederst i ovnen, ved 200 grd i 10 – 15 minutt, til fisken er varm helt igjennom.

Kok gulrøttene, potet og hvitløk i vannet, under tett lokk, til gulrøttene er helt møre. Pass på at det ikke koker tørt. Ha i fløte og knus det hele med stavmikser (for fin mos) eller potetstapper (gir grov mos). Smak til med salt og pepper.

Tilbered ertene etter anvisning på pakken, og legg alt på en tallerken.

Tips: Er du veldig sulten, suppler med f.eks kokte poteter eller brød.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s