Tomatragu med pølse og oliven

IMG_1625

Her bruker jeg ukokt pølse fra slakteren, som jeg bryter opp som kjøttdeig i gryten, men du kan også kjøpe vanlige, grove pølser, ta av skinnet og finhakke kjøttet.

  • 1 ts olivenolje eller annen matolje
  • 150 – 200 gram grov kjøttpølse (se over)
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 hvitløkfedd, mortret eller most (kan sløyfes)
  • 1 raus ss tomatpuré
  • 1 dl vann eller vin (hvit eller rød)
  • 1/2 ts tørket oregano
  • en neve oliven steinfrie og delt i to
  • salt, pepper
  • serveres med ris, pasta eller potet, og gjerne en grønn salat.

Varm oljen i en gryte eller stekepanne, og stek pølse og løk til det brunes. Ha oppi hvitløk og tomatpuré og fres videre ett minutt. Hell oppi vin/vann og oregano, og la dette koke under lokk mens du koker tilbehøret. Koker raguen seg tørr, tilsetter du en vannskvett.

Ha oliven i gryta, og smak til med salt og pepper.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s