Fiskestuing med stekte jordskokker

IMG_5082

  • 3-5 jordskokker, avhengig av størrelse og sult
  • 2 ss smør eller olje
  • ca 200 gram hvit fisk eller fiskepudding
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • muskatnøtt
  • salt, pepper
  • ev. en salat

Jordskokkene skrubbes godt og kokes møre i saltet vann. Del dem i biter, og stek dem i 2 ss smør/olje til de får litt farge. Smak om de trenger litt mer salt. Trekk fisken i saltet vann til den er ferdigkokt. (Bruker du fiskepudding kan du bare varme den i sausen.) Smelt 1 ss smør i en gryte, og rør inn melet. Tilsett melken, litt etter litt, og kok sausen i minst fem minutter. Smak til med litt muskat, salt og pepper. Del fisken i mindre biter, og vend den inn i sausen.

Tips: snittet vårløk, erter og/eller reker kan tilsettes sausen, i tillegg til fisk.

Tips: liker du ikke jordskokker, bruk poteter.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s