Bønner for svin

IMG_5185

  • 200 gram svinefilet
  • 1 + 1 ts smør eller matolje
  • 1 tomat, delt i to
  • 2 ss vann
  • 200 gram ferdigkokte hvite bønner
  • 1 lite fedd hvitløk, finhakket
  • 5 ss melk
  • ca 2 ss revet parmesan
  • en liten håndfull basilikumblader
  • salt, pepper

Brun svinefileten i 1 ts smør eller olje mens du salter og peprer den, og legg den i et ildfast fat. Kok ut pannen ned vannet, og hell det i fatet. Legg også tomaten i fatet, og salte og pepre den også. La kjøttet steke ferdig på 180 grader i ca 15 minutt. Bruk gjerne steketermometer, det skal vise 65 grader for rosa kjerne. La svinefileten hvile litt før du skjærer den i skiver.

Ha bønnene i et dørslag, hell av laken og skyll dem godt. Ha dem, 1 ts smør eller olje, hvitløk og melk i en kasserolle, og kok opp mens du rører innimellom. Trekk platen av varmen og ha i parmesan og basilikumbladene, og kjør det hele til mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Legg alt på en tallerken, og øs over stekesjyen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s