Omelett i pose

omelett

Lurt som niste om du har kokemuligheter på jobben eller tenner bål ute i naturen. Du trenger bare en gryte, vann og plastposer med «glidelås». Og skal du lage omelett til flere, med ulike smakspreferanser, kan du lage klart alle de ulike omelettene på forhånd og koke dem på samme tid i en stor gryte.

  • 2 egg (per omelett/person)
  • en klype salt

Tilsett en eller flere ting fra listen:

  • 2 skinke- eller salamiskiver, grovhakket
  • en liten snabb chorizo, grovhakket
  • 1 dl revet cheddarost (eller parmesan eller annen gulost)
  • 1 ss finhakket løk
  • 1 ss hakket paprika
  • 2 ss grovhakket tomat
  • 1 ss grov tomatsalsa
  • 2 ferske sopper, i skiver
  • 1 ss persille, basilikum eller gressløk, finhakket

Knekk eggene oppi en glidelåspose (zip-lock bag). Press ut mesteparten av luften og steng posen. Rist og klem på posen slik at eggene mikses. Tilsett salt og det du ellers vil ha oppi. Klem ut så mye luft du kan, og lukk posen. Klem på innholdet så fyllet fordeler seg.

Kok opp rikelig med vann i en gryte. Legg i posen(e) og kok dem i 12-13 minutter. Omeletten er enkel å få ut av posen når den er ferdigkokt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s