Rødbetesuppe

IMG_5642

  • 1/2 liten løk, skrelt og finhakket
  • 1/2 fedd hvitløk, finhakket (kan sløyfes)
  • 1 ss smør eller olivenolje
  • 1 rødbete, skrelt og finhakket
  • 1/2 potet, skrelt og finhakket
  • 3 dl oksekraft (eller vann pluss 1/2 buljongterning)
  • 1 ss creme fraiche
  • salt, pepper
  • evt brød til å spise sammen med suppen

Stek løken (og evt. hvitløk) i smør/olje til den er blank, og tilsett rødbete og potet. Hell over kraften, legg på lokk, og kok til grønnsakene er møre, det kan ta opp mot ti minutter. Kjør suppen jevn i blender eller med stavmikser, og smak til med salt og pepper. Hell suppen i en skål, pisk opp creme fraiche og ringle over suppen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s