I ekspressfart: herlig tomatsaus

P1210472

Tomatsaus blir bare bedre og bedre jo lengre den får putre ivei. Denne krever ca fem minutters arbeid, og så kan du la sausen småkoke i fred, alt etter hvor god tid du har, i en halv til tre timer. Sausen er nok til to, tre porsjoner, f.eks på pizza en dag, sammen med pasta og reven ost en annen dag, og så til kjøttboller eller fisk. Tomatsausen holder seg flere dager i kjøleskapet. Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon, og frys ned i porsjonsposer eller -glass.

  • 1 stor ss sukker, gjerne brunt
  • 5 ss bringebæreddik (e.l.)
  • 1 boks knuste tomater / «polpa»
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 løk, grovhakket
  • 1 grønnsak- eller kjøttbuljongterning
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 knust/mortret hvitløkfedd
  • litt pepper eller chilipepper, evt litt salt

Bruk en tykkbunnet gryte, dryss sukkeret i bunnen av gryta, og smelt det. Pass på så det ikke brenner seg. Imens måler du opp eddiken i en liten skål. Når sukkeret er smeltet heller du eddiken i gryta. (Ikke snus inn dampen, den er sterk!) Ha oppi resten unntatt pepper/salt. Kok på lav varme og under lokk i 30 min til ca 3 timer. Smak til med pepper og evt. salt.

Tips: liker du skikkelig hvitløksmak på tomatsausen, tilsett ett knust/mortet fedd til, like før du tar sausen av varmen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s