Ørret og bønnemos

ørretbønner

  • 1 ts honning
  • litt chili eller sriracha-saus
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ørretfilet (laks funker også)
  • 200 – 250 gram ferdigkokte store, hvite bønner
  • 1 fedd hvitløk, finhakket (kan sløyfes)
  • 1 ss olje (eller smør)
  • 5 ss melk (eller lettfløte eller fløte)
  • sukkererter eller fryste, grønne erter (kan sløyfes eller erstattes av litt oppskåret agurk)
  • salt, pepper

Bland honning sriracha eller chili samt soyasaus, og smør dette på ørreten. Legg fisken i en liten, bakepapirkledd eller smurt form, og bak den ved 200 grader i ca 12 minutter.

Hell av laken til bønnene, og skyll bønnene godt. Ha bønner, hvitløk, olje og melk i en gryte og varm det sakte opp. Når det er gjennomvarmt kjører du alt med en stavmikser eller i en blender, og smaker til med salt og pepper.

Gi ertene et raskt oppkok i saltet vann. Legg alt på en tallerken og nyt!

Tips: Her har jeg blandet noen hakkede cashewnøtter i honningblandingen oppå fisken, godt, men selvsagt ikke nødvendig. Mandler, peanøtter, hasselnøtter, valnøtter – du kan bruke det du har på lur.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..