Tips: bruk de rynkete tomatene

tomater

Selv om tomatene ser rynkete og litt innskrumpede ut, har de fremdeles masse god smak. Bruk dem i en saus! Tilpass oppskriften etter hvor mange tomater du har, den nedenfor er beregnet til ca ett beger cherrytomater eller tre-fire vanlige tomater.

Del cherrytomater i to, større tomater i fire eller åtte, og fres dem i litt smør eller olje. Når tomatene er helt myke og sammensunkne, tilsetter du 2 velfylte ts tomatpuré og freser den med et par minutter. Deretter tilsetter du et most/mortret hvitløkfedd og en buljongterning. Rør inn vann til omlag ønsket konsistens, og smak til med friske eller tørkede urter, samt chili eller pepper og muligens litt salt og/eller sukker. Smak deg fram! Kok under lokk i ti minutter, og sausen er klar. Spis den som den er, eller kjør den jevn med stavmikser. (Hvis du ikke liker biter av tomatskall i sausen er stavmikser tingen.) Om sausen virker litt for tykk, boblekok uten lokk til den tykner.

Tips: Tomatsauser blir bedre jo lengre de koker, så kok gjerne i opptil et par timer, om du har tid. Sausen holder seg flere dager i kjøleskapet, og kan fint fryses.

Tomatsaus

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s