Varm bønnesalat med speilegg

Bønnesalat

  • 1 ts smør eller matolje x 2
  • 1/2 løk, grovhakket
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • ca 1/2 dl vann
  • 1/2 terning grønnsakbuljong
  • ca 200 gram bønner, jeg har brukt brune bønner her
  • 2 egg
  • salt, pepper
  • ev brød til servering

Varm opp 1 ts matfett i en liten gryte, og ha i løk og gulrot. Fres dette på middels varme til det er blankt og begynner å mykne. Tilsett vann og buljong. Skyll bønnene godt og legg dem i gryta uten å røre. Legg på lokk.

Stek speilegg i resten av fettet. Når eggene er klare, skal gulroten være ferdigkokt og bønnene varme. Rør alt i gryten sammen, og smak til med salt og pepper. Legg dette på en tallerken, og plasser eggene oppå. Spis alene eller med brød.

Tips: Har du persille, finhakk den og dryss over salaten. Og istedet for speilegg kan du bruke posjerte egg.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s