Tips: Lag kraft av kjøttbein og fiskerester

kjøttkraft

Å lage sin egen kraft er ikke akkurat gjort i en håndvending, men det hører likevel hjemme på bloggen. For det er ikke mye arbeid med å lage kraft, det er lurt å utnytte alle restene av maten vår, og smaken er helt uvurderlig. Jeg skal ikke komme med oppskrifter her, de er enkle å finne på nettet. Prinsippet er at du tar kjøttbein eller bein/rester av fisk eller rekeskall og koker det med f.eks. løk, gulrot og urter for å få ut all smaken. Det passer seg selv i gryta, og mens kjøttkraft skal koke i flere timer, skal reke- og fiskekraft bare putre i en halvtime. Så siler du bort alle matrestene, og sitter igjen med deilig, hjemmelaget kraft. Den kan du fryse ned som den er, f.eks i melkekartonger, eller koke den inn før du fryser den i mindre porsjoner. Enkelt, lettvint – og det gir så god samvittighet!

Bildet over viser kjøttkraft, hvor oksebena er brunet i stekeovn før de kokes, og bildet under viser en rekekraft. 

rekekraft

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s