Gulrot- og persillerotsuppe med kylling

P1220757

  • 1/2 – 1 kyllingfilet, skåret i biter
  • 1 + 1 ts smør eller matolje
  • 150 gram gulrot, i terninger
  • 100 gram persillerot, i terninger
  • 1 sjalottløk (eller tilsvarende mengde gul løk), hakket
  • 1 lite hvitløkfedd, hakket (kan sløyfes)
  • 2,5 dl kyllingkraft eller -buljong (utblandet)
  • 0,3 dl matfløte
  • salt og pepper, litt sitronsaft om du har

Stek kylling-bitene i 1 ts smør eller olje, mens du salter og peprer det lett.

Varm resten av fettet opp og fres gul- og persillerot samt løk og hvitløk i ett minutt. Tilsett kraften, og kok under lokk til grønnsakene er møre. Jo mindre biter de er skåret i, jo fortere går det.

Tilsett matfløten og kjør suppen jevn i blender eller med stavmikser. Ha den tilbake på plata, og varm opp. Smak til med salt og pepper, samt sitronsaft om du har det, og legg oppi kyllingen.

Tips: Erstatt kylling med bacon.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s