- ca 80 gram pasta
- 1 purre, skåret i ca 5 cm biter
- 1 lite hvitløkfedd, most eller mortret
- 1 ts smør eller olje
- 100 gram kokt skinke, i strimler
- 1 dl matfløte
- 1 ts sennep
- 50 + 25 gram cheddar eller en annen ost med mye smak, revet
- salt, pepper
- salat til servering
Kok pasta etter anvisning på pakken, og la purren koke med de siste fire minuttene. Hell av vannet. La hvitløken småsteke i smør eller olje i omlag et minutt. Tilsett skinke, lettfløte og sennep og kok opp. Ta gryten av varmen og la 50 gram av osten smelte oppi. Smak til med salt og pepper og bland med purre og pasta.
Ha dette i et ildfast fat og dryss over resten av osten. Sett fatet under grillen til det får farge, eller gratiner ved 200 grader i 20 minutter. Spis med salat – min består av hjertesalat, cherrytomater, vårløk og basilikumblader med dressing av olivenolje og sherryeddik.