Potetsalat med mange kombinasjoner

IMG_0798

Poteter: Har du kokt ekstra poteter dagen før, er dette kjapt gjort. Må du koke potetene først, kan du skrelle dem og skjære dem i biter før de kokes, og legge dem utover på en tallerken når de er ferdigkokt slik at de kjøles raskere. De trenger på ingen måte å være iskalde før du blander dem med dressingen, men heller ikke glovarme.

Dressing lager du av:

  • 2-3 ss rømme (lett eller vanlig) eller kesam (lett eller vanlig)
  • 1 ts sitronsaft eller vineddik
  • 1 ts sennep (kan sløyfes)
  • salt, pepper, sukker

Du pisker sammen rømme/kesam med sitronsaft/eddik og (eventuelt) sennep, og smaker til med salt, pepper og bittelitt sukker. Noen foretrekker majones framfor rømme/kesam, og det må de jo få lov til.  Skal du bruke sylteagurk i salaten, kan du erstatte sitronsaft/eddik med litt av laken agurken ligger i.

Salaten kan med fordel inneholde flere ingredienser, velg én eller flere fra denne listen:

  • sylteagurk
  • gressløk
  • vårløk
  • rødløk
  • parmesan
  • dill
  • persille
  • karse
  • reddik
  • selleristang
  • kapers
  • hardkokt egg
  • stekt bacon

I min salat har jeg denne gangen vårløk, litt rødløk, reddik og finrevet parmesan. Salaten kan spises alene eller med pølser/kjøtt/grillmat.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..