Cacio e pepe

P1310279

Eldgammel, italiensk pastarett som også de romerske keiserne spiste. Navnet betyr enkelt og greit ost og pepper.

  • ca 100 gram spaghetti
  • ca 75 gram pecorino romano, romtemperert, finrevet
  • nykvernet pepper
  • ca 1/2 dl saltet pastakokevann

Kok spaghettien etter anvisning på pakken. Like før du siler av pastaen, heller du ca 1/2 dl av kokevannet i et desilitermål e.l.

Bland ost og pepper. Retten skal smake tydelig av pepper, men du kan smake til etter hvert.

Legg nykokt, raskt avrent pasta i en bolle. Rør inn osteblandingen, og så tilsetter du kokevannet litt etter litt, og rører til du har en konsistens du liker. Smak til med pepper og ev. mer salt. Jeg synes det er godt med tomatsalat til dette, men cacio e pepe-puritanere vil nok rynke på nesen av det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..