Havrevafler

IMG_5902

  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl sammalt hvete, fin
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 4 dl lettmelk
  • 2 egg
  • 2 ss smeltet smør

Ha alle tørrvarene i en bakebolle. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper. Tilsett egg og smeltet smør, og rør sammen til en glatt røre.
La røren svelle i 15 – 20 minutter.
Stek vaflene til de er gyldne, og spis med kokt egg, ost og kjøttpålegg, eller røykelaks, eggerøre og agurk – eller hva du foretrekker.

Du får ca seks vafler av denne røren. De du får til overs kan fryses, eller du kan steke så mange vafler du vil og sette resten av røren i kjøleskapet, hvor den fint kan stå i et par dager. Oppskriften er fra melk.no.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s