Kikertsalat med eple og blåost

IMG_5910

Salaten kan lages både kald og varm.

  • 2 vårløk, i tynne ringer
  • 1 fedd hvitløk, most eller mortret (for varm variant)
  • 1 ss oliven- eller rapsolje
  • 1 pakke kikerter
  • 1 lite eple, i biter
  • 1 liten neve valnøtter
  • blåmuggost etter smak, i biter
  • 1 ts sitronsaft
  • salt og pepper etter smak

Varm variant: Fres vårløk og hvitløk lett i olje. Skyll kikertene og hell dem i gryta sammen med 1 ss vann. Legg lokk på gryta og varm forsiktig opp. Tilsett resten og bland godt.

Kald variant: Ha vårløk, godt skylte kikerter, eplebiter og nøtter i en bolle. Pisk sammen olje, sitronsaft, salt og pepper (eller bruk denne dressingen) og bland alt godt. Legg osten på toppen.

Tips: Liker du ikke blåmuggost, bruk fetaost.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s