Andrews originale form

IMG_2183

Min gode venn Andrew har kreert denne originale vegetarmiddagen. Porsjonen under holder lenge for meg, men er du sultnere spiser du brød til. 

  • 2 egg
  • 1 ts + 1 ts smør eller olje
  • 1/2 grovhakket rødløk
  • 10 sjampinjonger, delt i fire
  • 2 ss vann
  • 120 gram fersk spinat
  • 1,5 dl melk (gjerne lettmelk)
  • 1 toppet ts maizena
  • 1,5 dl revet cheddarost
  • 1 ss sesamfrø eller pinjekjerner (kan sløyfes)

Legg eggene i en gryte med kaldt vann, kok opp og kok i 5 minutter. Legg eggene i kaldt vann igjen, for å stoppe kokeprosessen.

Bruk en vid stekepanne med lokk, og varm opp 1 ts smør/olje. Fres løk og sopp til det får litt farge. Tilsett spinat og vann, legg på lokk. La spinaten falle sammen, rør om og krydre med salt og pepper.

Pisk sammen og kok opp melk og maizena til det tykner, rør inn osten og la dette stå på svak varme mens du rører rundt. Når osten er smeltet, smaker du til med salt og pepper.

Smør et lite, ildfast fat med resten av matfettet. Hell i spinatblandingen, skrell eggene, del dem i to og legg dem oppå, deretter heller du på ostesausen. Dryss over sesamfrø eller pinjekjerner om du har. Grill under ovnsgrill til sausen får litt farge.

Tips: Er du, som meg, glad i hvitløk, lar du et lite, most fedd steke noen sekunder sammen med løken og soppen like før du tilsetter spinaten i stekepanna.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..