I ekspressfart: Smaksrik og supergod pizzasaus av tomatpuré

IMG_3309

Denne porsjonen holder til én stor pizza. Lager du porsjonspizza kan resten av sausen fryses, eller oppbevares i tett glass i kjøleskapet i ca en uke. 

  • 1 ss olivenolje
  • 1 – 4 fedd hvitløk (jeg bruker 4, fordi jeg elsker hvitløk)
  • 1 boks tomatpuré
  • 1 ts brunt sukker (eller farin)
  • 1/2, knust buljongterning (grønnsak-, kylling-, eller oksebuljong)
  • 1 ts oregano
  • vann
  • chilipepper eller vanlig pepper
  • ev litt sellerisalt eller vanlig salt

Varm opp oljen i en liten gryte, mos/mortre hvitløken og stek den til den dufter men ikke blir brun, ca 1 min på mellomvarme. Ha i tomatpureen og stek den et par minutter, rør ofte. Tilsett sukker, buljong og oregano, samt nok vann til at du får passe pizzasauskonsistens. Legg på lokk og kok i fem – ti minutter.
Smak til med chilli/pepper, og om det trengs (selleri)salt – antagelig gjør det ikke det.

IMG_3312

Pizzaen på bildet er laget med denne pizzadeigen, og fylt med Østavind-ost, kokt skinke, rødløk og oliven. Og så har den fått litt ruccula og basilikum på toppen etter at den kom ut av ovnen. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..