Byggrynsgrøt

img_2689

  • 1 dl hele byggryn
  • 1/2 l melk (helmelk eller lettmelk)
  • 1/4 ts salt
  • ønsket tilbehør, se under

Skyll grynene godt under rennende vann. Hell gryn, melk og salt i en gryte. Kok dette i ca 25 – 30 minutter, til grynene er myke, og rør ofte så det ikke brenner seg fast i gryta. Grøten kan spises både varm og kald, som den er eller med ulike toppinger:

  • kanel, sukker og smørøye
  • blåbær og/eller bringebær og/eller solbær
  • revet eple eller pære
  • honning og grovhakkede nøtter
  • frisk ananas
  • syltetøy

Tips: Bruk en tykkbunnet gryte, så brenner ikke grøten seg så lett fast.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..