En slags carbonara med skinke

IMG_2874

  • pasta til én, jeg bruker fullkornspagetti i dag
  • 1 dl mat- eller lettfløte
  • 1 eggeplomme
  • 30 gram nyrevet parmesan eller peccorino (pluss litt til pynt)
  • 60 gram kokt skinke, i strimler
  • salt, nykvernet pepper
  • om du har: litt frisk timian eller basilikum

Kok pasta etter anvisning på pakken. Pisk sammen fløte, eggeplomme og ost.

Når du har helt fra vannet tar du pastaen tilbake i gryten. Rør inn fløteblandingen og skinkestrimlene. Varm opp, men ikke så mye at det koker. Smak til med salt og pepper, pynt med ost og urt.

Tips: erstatt skinken med sprøstekt bacon.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s