I ekspressfart: blåmuggostsaus

saus

Denne sausen passer både til kylling, svinefilet, kjøttboller, biff… Her serveres den til kalkunfilet. Porsjonen gir rikelig med saus, nok til to – eller nok til at du virkelig kan fråtse i deilig saus. 

Hell 1 dl kraft eller 1 dl vann og 1/4 buljongterning i en liten gryte, og rør ut buljongen mens du koker det opp. Tilsett 1 dl kremfløte og 2 – 4 ss smuldret blåmuggost, ha oppi osten litt etter litt og smak deg fram. La sausen småkoke til osten er smeltet. Smak til med pepper.

Tips: 1 ss cognac i sausen er absolutt aldri feil. Tilsett den i kraften.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s