Tips: hjemmelaget rødkål

P1350076

Arbeidstiden er minimal, og smaken veldig mye bedre enn ferdigkjøpt rødkål. Oppskriften gir fire til seks porsjoner.

Lag en gryte full, og frys ned i porsjonspakker. Rødkålen tåler også å stå flere dager i kjøleskapet, og blir for øvrig enda bedre etter en dag eller to. Når du skal spise, varm den i mikroen eller på svak varme i ei gryte.

  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 1 rødløk, grovhakket
  • 1 mellomstor rødkål, i strimler
  • 1 ss sitronsaft, hvitvinseddik, epleeddik eller bringebæreddik
  • 1 ss soyasaus
  • 3 ss portvin eller 1 ts honning
  • 1 grønnsaksbuljongterning + 1,5 dl vann, eller 1,5 dl kraft
  • 1/2 ts allehånde
  • pepper, eventuelt salt (smak til)

La løken svette litt i smør eller olje, den skal ikke bli brun. Ha oppi resten, legg på lokk og kok i en time, mens du rører om et par ganger. La koke uten lokk mot slutten hvis det er veldig fuktig, tilsett mer vann hvis det er for tørt. Smak, kanskje trenger du mer krydder eller syrlighet.

Rødkål passer til både kjøtt og fisk, og noe av den enkleste er å servere den med pølser og kapers, og brød eller kokte poteter er godt tilbehør.

P1350300

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..