Kremet sellerisuppe med topping

  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 ts smør eller matolje
  • ca 200 gram sellerirot, skåret i små biter
  • 1 hvitløkfedd, most eller mortret
  • 1 vårløk eller en liten bit purre, grovhakket
  • 2,5 dl grønnsaksbuljong (vann + 1/2 terning)
  • 0,5 dl kremfløte eller lett matfløte
  • salt, pepper
  • topping, se under!

Fres løken i smør/olje til den er blank og myk. Tilsett sellerirot, hvitløk og vårløk, og fres sammen med løken i ett minutt. Hell i grønnsaksbuljongen, legg på lokk og kok til sellerien er mør. Det går fortere jo mindre biter du har skåret den i. Kjør suppen jevn med stavmikser eller i blender. Hell den tilbake i gryten, pisk inn fløte, varm opp og smak til med salt og pepper.

Hell suppen i en bolle, strø med topping. Her bruker jeg sopp og koriander, men velg gjerne noe annet fra listen:

  • bladpersille eller koriander
  • nøtter du har ristet i tørr stekepanne
  • tørrstekte strimler av bacon eller spekeskinke
  • sopp stekt i smør, saltet og pepret
  • brødkrutonger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..