Hvitløksbakt laks med parmesankrem

  • 125 – 150 gram småpoteter (eller større skåret i båter)
  • 2 ts olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, most eller mortret
  • 1 laksefilet
  • 1/2 ts fiskekrydder eller oreganokrydder
  • 1 ts sitronsaft
  • sukkererter
  • saus:
  • 0,75 dl matfløte
  • 50 gram revet parmesan
  • salt, pepper

Bland olje, hvitløk og litt salt og pepper, og vend potetene i ca halvparten av dette. Hell dem i et ildfast fat, og bak dem ved 200 grader i 20 minutter. Tilsett fiskekrydder/oregano og sitron i resten av oljeblandingen, og dekk fisken med dette. Når potetene har bakt i 20 minutter, ta dem ut og bland dem med sukkerertene, slik at de også får hvitløksoljen på seg, samt legg i fisken. Bak videre til fisken og potetene er ferdige, ca ti minutter.
Parmesankrem: varm opp fløte og ost mens du pisker, helt til osten smelter, det skal ikke koke. Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..