Pasta med kylling, sopp og spinat

  • pasta til én
  • 1 + 1 ts oliven- eller rapsolje
  • 150 gram kyllingkjøttdeig
  • 5 – 6 aromasopp e.l., i skiver
  • 3 – 4 soltørkede tomater, i biter
  • 1 hvitløkfedd, most eller mortret
  • 1 liten pakke babyspinat (65 gram)
  • 30 gram hvit geitost, revet, samt litt mer til pynt
  • ca 1 dl pastavann
  • noen basilikumblader (eller en annen frisk urt)
  • salt, pepper

Kok pasta i henhold til pakken. Før du heller av vannet holder du av ca 1 dl. pastavann.

Men pastaen koker: Varm 1 ts olje i en stekepanne, og stek og rør i kyllingdeigen til den får litt farge. Salte og pepre lett underveis. Legg kyllingen til side.

Varm opp resten av oljen, og fres soppen og tomatene. Stek til soppen begynner å få farge og rør inn hvitløken. Legg kyllingen tilbake i panna sammen med spinaten, og rør rundt til spinaten faller sammen.

Ha den avrente pastaen tilbake i gryten og rør inn geitosten. Spe med pastavannet.litt etter litt, til du har en jevn saus. Bland dette med kyllingen og smak til med salt og pepper. Legg middagen på en tallerken, og pynt med er geitost og urten.

Tips: Du kan bruke strimlet kylling i stedet for kyllingdeig, om du vil!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..