Bønne- og brokkolisalat med skinke

  • ca 100 gram brokkoli, i små buketter
  • ca 200 gram hermetiske hvite bønner (eller andre typer, ta hva du har!)
  • 75 gram skinkepålegg, strimlet
  • 1 skalk rødløk, finstrimlet
  • 2 ss rosiner (eller tranebær, granateplekjerner)
  • dressing:
  • 0,5 dl gresk yoghurt naturell
  • 1 ss majones
  • 1 – 2 ss strimlet basilikum (eller persille, gressløk)
  • salt, pepper

Kok brokkolien i saltet vann ca 3 minutter. Hell av vannet og ha brokkolien raskt i isvann. Skyll bønnene under rennende vann til de slutter å skumme. Bland bønner, brokkoli, skinke, rødløk og rosiner. Bland alt til dressingen og kjør den jevn med en stavmikser. Vend den inn i salaten.

Tips: Erstatt skinken med rester av kylling- eller svinekjøtt

Tips: Ha litt hvitløk i dressingen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..