- ca 100 gram brokkoli, i små buketter
- ca 200 gram hermetiske hvite bønner (eller andre typer, ta hva du har!)
- 75 gram skinkepålegg, strimlet
- 1 skalk rødløk, finstrimlet
- 2 ss rosiner (eller tranebær, granateplekjerner)
- dressing:
- 0,5 dl gresk yoghurt naturell
- 1 ss majones
- 1 – 2 ss strimlet basilikum (eller persille, gressløk)
- salt, pepper
Kok brokkolien i saltet vann ca 3 minutter. Hell av vannet og ha brokkolien raskt i isvann. Skyll bønnene under rennende vann til de slutter å skumme. Bland bønner, brokkoli, skinke, rødløk og rosiner. Bland alt til dressingen og kjør den jevn med en stavmikser. Vend den inn i salaten.
Tips: Erstatt skinken med rester av kylling- eller svinekjøtt
Tips: Ha litt hvitløk i dressingen